E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium
Heroine.cz

Podzimní barvy od hlavy až po ponožky. Dávka inspirace přírodou pro každou postavu

30. říjen 2022
21 618

Po váhavém babím létě přišel podzim se vší svou barevnou parádou. Milujete podzimní odstíny a nemůžete se dočkat, až se do nich obléknete, nebo si naopak vezmete něco kontrastního? Jde to bez ohledu na věk a postavu.

Tmavě červená, okrová, zlatožlutá nebo čokoládová jsou typické podzimní barvy. Někdo je má rád, někdo jich má naopak plné zuby, protože bývají od konce léta snad ve všech nových oděvních i kosmetických kolekcích. Angličanka Mandy Louise si je vyloženě užívá a její Instagram je plný zajímavých kombinací v elegantním i volnějším provedení. 

Sophie se ráda obléká do výrazných barev bez ohledu na roční období. Protože používá vozík, občas u oblečení hodnotí i praktickou stránku, přihodí historku ze života nebo kocourkovský zážitek z jednání s úřady. 

Pokud se letos chcete obléknout nejen barevně, ale i podle nejnovějšího trendu, pořiďte si něco s ikatovým vzorem. Ikat je stará batikovací technika, kdy se nebatikuje hotová látka, ale nitě ještě před tkaním. Po utkání tak vznikne vzor s neostrými, jakoby rozpitými konturami. Pravý ikat v běžných obchodech neseženete, ale jistě najdete oblečení nebo doplňky s potiskem, který ho napodobuje. 

Influencerka Shirin Altsohn má ráda zemité tóny a vintage prvky. Inspiruje se snad všemi módními směry za posledních sto padesát let: viktoriánskou módou, secesí, padesátými a šedesátými léty i moderními trendy. Některé z jejích outfitů se hodí spíš jen na focení, většina je ale běžně nositelná, nebo se na běžné nošení dá jednoduše upravit. 

Do podzimních barev se nemusíte oblékat od hlavy k patě; ne každému to sluší a ne každý se v tom cítí dobře. Obvyklou strategií pak je doplnění neutrálního outfitu jedním barevným kusem, který o to víc vynikne a přitáhne pozornost. Ve svítivě dýňovém saku budete v pošmourných ulicích krásně vidět! 

Kdo chce barev skutečně minimum, zvolí jen maličkost, třeba barevné ponožky. Je to oblíbená metoda pro muže, protože nápadné pánské ponožky jsou pořád in, ale zcela běžně se prodávají i v dámských velikostech.  

Koho podzimní barvy nezajímají vůbec, ať klidně zůstane u svých oblíbených. Huňaté „teddy“ kabátky se nosí i letos a rozhodně nemusí být jen béžové nebo šedé.  

Tanya z Kanady se v barvách neomezuje vůbec ničím. Zkombinuje, co ji napadne, a občas je to hodně divoké, ale Tanya je typ, který se řídí výhradně náladou, a nikoli pravidly. Máte to stejně? Prohlédněte si její Instagram a vyrazte mezi zlátnoucí stromy třeba ve svítivě modré. 

Červená je univerzální barva, která se dobře kombinuje a málokomu nesluší. Dobře vypadá s kontrastními barvami (modrou), s neutrálními odstíny i s černou a bílou. Jediné, co je potřeba pohlídat, je barva rtěnky: nejlepší je stejný odstín červené nebo neutrální nude. 

A co takhle barva, která se na podzim z přírody vytrácí a zároveň je zrovna teď k mání snad ve všech obchodech? Sytá zelená v trávovém, smaragdovém nebo lahvovém odstínu se hodí do všech neutrálních outfitů – k černé, zemitým odstínům, dokonce i k modrým džínům (i když s černými nebo šedými vypadá mnohem lépe). Není tak nápadná jako oranžová nebo červená, ale přesto zaujme. 

Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu