E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium
Heroine.cz

Nové album Adele. Citlivost na hranici se sebezničením

Adele si se svými alby dává na čas, o to větší jsou však potom událostí. Její nové album 30 vychází šest let po tom posledním a jedná se o její textově nejupřímnější a hudebně nejodvážnější desku vůbec.

Foto: Columbia Records

Adele je nezaměnitelný hudební fenomén. Vrhá stín po celém hudebním průmyslu, pro který je ale stále určitou záhadou. Jednou za pár let se zjeví – a zboří všechny hitparády. Proslavila se strhujícími baladami o zlomeném srdci, které si s ní dodnes většina lidí spojuje, složila úvodní píseň pro bondovský Skyfall, za kterou vyhrála Oscara i Zlatý glóbus. Své první album vydala, když jí bylo teprve dvacet, a od té doby kvůli jeho enormnímu úspěchu v podstatě nepoznala normální život.

Sama vyrůstala v Tottenhamu jako dcera svobodné matky, kterou její otec opustil, když Adele byly teprve dva roky. Zpívat začala už ve čtyřech letech a později se ukázalo, že ji bude tento způsob vyjádření provázet celý život. A že se pro ni stane prostředkem, jak se vyrovnat s dalším zklamáním, které po otcově odchodu zažije ještě opakovaně. Stala se hlasem milionů lidí, jejichž bolestné emoce umí vyjádřit tak, že se stávají nejen snesitelnými, ale je v nich i něco krásného. Ne nadarmo Julia Roberts před deseti lety vyhrožovala příštímu příteli Adele, že si ho najde, pokud jí zlomí srdce. Tak silně se na ni davy jejích fanoušků napojují.

Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!