E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Plácání po zadku a obtěžování jako normální chování? Senátorka zapomněla na jednu skupinu společnosti

05. říjen 2022
36 890

Jedna z nejvýše postavených političek v ČR schvaluje sexuální obtěžování. Podle ní je to přece přirozené, bylo to tu vždycky, díky tomu lidstvo nevymřelo a všichni to chceme. A když vám nějaké plácání po zadku vadí, vyřešte si to sami. Tohle je podle nově zvolené senátorky Daniely Kovářové „normální“ svět. Podle advokátky, která se sexualizovaným a domácím násilím ve své praxi zabývá, naopak bagatelizace a omlouvání obtěžování poškozuje oběti i celou společnost.

Foto: Nová senátorka Daniela Kovářová považuje obtěžování za přirozené. Robert Klejch / CNC / Profimedia

Do Senátu ČR byla nově zvolena Daniela Kovářová, advokátka, bývalá ministryně spravedlnosti, šéfka programu celoživotního vzdělávání advokátů, hlava Unie rodinných advokátů, spisovatelka a zastánkyně tradiční rodiny. A mimo jiné také známá milovnice sexuálního obtěžování – sama v několika rozhovorech uvedla, že se jí sexuální obtěžování líbí a doufá, že ji muži budou obtěžovat i nadále, a stejně tak opakovaně na svém Twitteru uváděla, že sexuální obtěžování je důvodem, proč lidstvo nevymřelo. A že komu to vadí, ať si to vyřeší.

Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!